Erwtensoep

Ingrediënten

  • 360 g spliterwten
  • 2½ ltr water
  • 1 grote knolselderij
  • 8 uien
  • 4 winterwortelen (middelmatige grootte)
  • ½ kg broccoli
  • 3 grote preien
  • 2 kruidenbuiltjes
  • 6 bouillonblokjes
  • 300 g gekookte of gerookte achterham (in blokjes gesneden) of ander mager vlees
  • Worcestershire sauce of/en azijn
  • zout (evt. extra bouillonblok) en peper tijm en/of selderijgroen

voor 6 personen

Erwtensoep

  1. breng de erwten met het water aan de kook
  2. maak de groenten schoon en snij ze klein (bewaar een deel van de knolselderij, 2 uien en de preien)
  3. voeg de overige groenten toe, de kruidenbuideltjes en de bouillonblokken en kook die met de erwten in ruim 1 uur gaar
  4. verwijder de kruidenbuideltjes
  5. pureer de soep met een staafmixer of schep met een schuimspaan de vaste bestanddelen uit de soep en pureer deze met een staafmixer of m.b.v. een keukenmachine
  6. voeg de hamblokjes of/en ander vlees toe
  7. snij de resterende groenten in gepaste grootte en kook ze in de soep bijtgaar
  8. maak op smaak af met Worcestershire sauce, zout en peper, tijm en selderijgroen.
Scroll naar boven