licht gebonden aspergesoep

Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • ¾ ltr. Bouillon (kalfs- , gevogelte- of groentebouillon)
  • klein scheutje appelsap
  • klein scheutje witte wijn
  • zout en witte peper
  • groentebouillonpoeder
  • vers gehakte peterselie
  • melk

voor 4 personen

Gebonden aspergesoep

  1. Schil de asperges en snij de kopjes eraf en bewaar deze voor later.
  2. Kook de onderkanten van de asperges in ca 15 minuten gaar in de bouillon met wat appelsap en witte wijn.
  3. Controleer of de asperges gaar zijn en schep ze over in een maatbeker.
  4. Pureer ze zorgvuldig met een staafmixer.
  5. Giet er vervolgens de bouillon bij en controleer of het totaal ca 1 liter is (indien het minder is kunt u dit aanvullen met water).
  6. Breng de soep opnieuw aan de kook en kook de aspergekopjes er 5 minuten in gaar.
  7. Voeg bij voorkeur vers gemalen peper toe en breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en/of groentebouillonpoeder.
  8. Voeg de peterselie en een scheutje melk toe en dien de soep op.
Scroll naar boven