Ingrediënten
- 750 gr asperges
- ¾ ltr. Bouillon (kalfs- , gevogelte- of groentebouillon)
- klein scheutje appelsap
- klein scheutje witte wijn
- zout en witte peper
- groentebouillonpoeder
- vers gehakte peterselie
- melk
voor 4 personen
Gebonden aspergesoep
- Schil de asperges en snij de kopjes eraf en bewaar deze voor later.
- Kook de onderkanten van de asperges in ca 15 minuten gaar in de bouillon met wat appelsap en witte wijn.
- Controleer of de asperges gaar zijn en schep ze over in een maatbeker.
- Pureer ze zorgvuldig met een staafmixer.
- Giet er vervolgens de bouillon bij en controleer of het totaal ca 1 liter is (indien het minder is kunt u dit aanvullen met water).
- Breng de soep opnieuw aan de kook en kook de aspergekopjes er 5 minuten in gaar.
- Voeg bij voorkeur vers gemalen peper toe en breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en/of groentebouillonpoeder.
- Voeg de peterselie en een scheutje melk toe en dien de soep op.
